Courant grundades 2005 av kompisarna Anders Ström och Marcus Lindgren men ägs numera till 100% av Anders, sedan Marcus valt att satsa helhjärtat på en karriär som travtränare.

Per 1 augusti 2012 hel- eller delägdes totalt 70 hästar av Courant.

Stallets första stora seger togs av Gigant Neo (Super Arnie), ägd av Courant till en tredjedel, som vann Prix d’Amerique 2006. Sedan dess har 2/3-delsägda Tamla Celeber (Cantab Hall) givit oss ytterligare sex Grupp I-segrar: Svenskt Trav-Oaks, Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet, Grosser Preis von Deutschland och som femåring European Championship for Mares och Breeder’s Crown för äldre ston.

Olimède (Ganymède), 1.11M, och Gift Kronos (Viking Kronos), 1.09, är också framgångsrika Courant-hästar som numera står i aveln.

Vår grundfilosofi är att välja ut unga hästar med toppexteriör, toppstam och rörelseschema av högsta klass.

Vår vision handlar om att bli en av de mest framgångsrika hästägarna inom i första hand europeisk travsport, där vi vill tävla med hästar av toppklass, som presterar bra och mår bra.

Vårt mål är att driva ett företag inom travsporten med hästar för de största loppen. Ett mått på framgång är antalet segrar i Grupp I-lopp.

Courant-bloggen finns till för att informera om våra hästar och vår verksamhet. Courant uppdaterar även Twitter med senaste nytt om våra hästar på engelska.

Vi ses på banorna!
Logga in som bloggare för courant.se